Dragi naši študentje, drage študentke, 

v tem tednu se zaključuje študijsko leto, kakršnega še ni bilo: veliko večino letnega semestra smo se videvali zgolj prek ekranov in komunicirali prek elektronskih kanalov, naše predavalnice, hodniki, kabineti, knjižnica in K16 so samevali in neposredni stiki so dobili neko povsem novo dimenzijo. Prilagajanje na nove oblike dela je bilo za nekatere bolj, za druge manj stresno, za nikogar pa prav preprosto. Zelo ponosna sem na to, da nam je s skupnimi močmi uspelo spraviti semester pod streho - in ne le to: Ko se pogovarjam z vami ter s kolegicami in kolegi obenem vidim, da pri veliki večini predmetov nikakor nismo vozili po stranskem tiru, temveč nasprotno, da ste polno in zelo aktivno sodelovali, napredovali, se preskušali v novih metodah in oblikah dela, ustvarjali pedagoško-didaktične videomateriale, pisali pesmi in članke, aktivno diskutirali, ustvarjali znanstvene plakate in še in še. V svojem imenu in imenu vseh svojih sodelavcev in sodelavk bi se vam rada zahvalila za vso vašo dobro voljo, energijo, angažiranost in pripravljenost, stopiti iz svoje cone udobja: verjemite mi, da nas je prav to "reševalo" takrat, ko nas je zoomanje že povsem izželo in utrudilo. Tudi za vse nas je bila to povsem nova izkušnja - in prepričana sem, da je prav vsak od nas vložil svoj maksimum - pri čemer pa smo bili tudi mi večkrat izgubljeni, nemočni, nerodni. Hvala vam tudi za vašo potrpežljivost in razumevanje. 

Pred nami je še zadnja, finalna etapa: preverjanje in ocenjevanje. Zaenkrat še vedno velja, da ostajamo v koronamodusu - in da bomo vsa preverjanja - razen tistih, kjer je bilo to dogovorjeno drugače (skladnja, leksikologija, vaje iz fonetike ter nekateri izpiti iz ZS) - v skladu z navodili UL in FF izpeljali na daljavo. Seznam tistih izpitov, kjer smo zaradi nastalega položaja malce bolj "radikalno" spremenili način preverjanja, je objavljen v prilogi, vsekakor pa za vse predmete velja, da se za NAČIN in morebitne spremembe pri izvajanju izpita dogovorite neposredno s profesorjem. Če imate kakršnekoli pomisleke, dileme ali vprašanja, vas prosimo, da se čimprej oglasite - le tako bomo namreč lahko še pravočasno ukrepali. Ob tem vam v tej zaključni fazi želim veliko energije in veliko miru - naj se za vse čim bolje izteče! 

Tretje letnike BA študija posebej lepo vabim na naš informativni dan za drugo stopnjo, ki bo potekal prek ZOOMA 1. junija ob 10.00 (linki so objavljeni na spletnih in FB straneh); vabljeni seveda tudi lanski absolventi ter vsi ostali, ki se zanimate za študij na drugi stopnji. Z letošnjimi drugimi letniki prvostopenjskega študija bomo v juniju izpeljali še posebno srečanje, na katerem bomo predstavili izbirne predmete v naslednjem letu: o terminu boste pravočasno obveščeni. 

Še enkrat: srečno!

Irena Samide, predstojnica

Prilagoditve izpitnih obveznosti - 1. stopnja 

Prilagoditve izpitnih obveznosti - 2. stopnja

 

 

ODDELEK ZA GERMANISTIKO
Z NEDERLANDISTIKO IN SKANDINAVISTIKO

Naslov:
Aškerčeva 2
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon: +386 (0)1 241 1331
Faks: +386 (0)1 4259 337

Uradne ure:
pon.-pet. 11.00-13.00

Predstojnica oddelka:

izr. prof. dr. Irena Samide

Namestnica predstojnice:

doc. dr. Petra Kramberger

Tajništvo:

Tatjana Györkös

Urednica spletnih strani: 

doc. dr. Andreja Retelj

© 2015 Univerza v Ljubljani - Filozofska fakulteta / Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko

Izdelava spletnih strani: Kreatik.si