Obvestila
26. 10. 2020

V skladu z navodili UL je v tednu od 26. do 30. oktobra 2020 Filozofska fakulteta zaprta za vse študente in zunanje obiskovalce, zato se bo izposoja gradiva v OHK izvajala izključno po pošti po predhodnem dogovoru z oddelčno knjižnico. Stroški pošiljanja so odvisni od teže pošiljke (do 1 kg 3 EUR, od 1 do 3 kg 4 EUR, nad 2 kg 5 EUR). Tudi vračanje gradiva je mogoče samo po pošti s priporočeno pošiljko. Za čas, ko so knjižnice zaprte, se zamudnina ne obračunava, za ostale terjatve je možno brezgotovinsko plačilo prek spleta. Za dodatne informacije se obrnite na oddelčne knjižnice. O nadaljnjih spremembah vas bomo sproti obveščali.
Hvala za razumevanje.

Ostanite zdravi!

Obvestila
20. 10. 2020

Knjižnica za anglistiko, germanistiko in prevajalstvo deluje po običajnem urniku. Izposoja in vračilo gradiva potekata nemoteno.

Priporočamo, da gradivo naročite in rezervirate preko spletnega servisa Moje knjižnice, po e-pošti (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.) ali po telefonu (01 241 1350).

Prevzem gradiva je možen tudi na dežurni točki OHK FF (soba 37 v pritličju FF) ob ponedeljkih, torkih in četrtkih med 15.00 in 18.00, in sicer po vnaprejšnjem dogovoru v oddelčni knjižnici. Gradivo naročite preko sistema COBISS, po e-pošti ali telefonu. Knjižnico obvestite, da želite gradivo prevzeti na dežurni točki OHK FF. Rezervirano gradivo vas tam čaka tri delovne dni.

Gradivo vam lahko po predhodnem dogovoru pošljemo tudi po pošti. Strošek pošiljanja (3-5 EUR, odvisno od teže paketa) se vam vpiše v dolg, ki ga boste poravnali ob prvem obisku knjižnice, na željo pa ga lahko poravnate preko spletne banke.

Gradivo lahko vrnete od ponedeljka do petka od 6. do 22. ure v knjižni nabiralnik, stoji v pritličju, pred sobo 37. Knjižni nabiralnik za tanjše gradivo je tudi v 3. nadstropju pred tajništvom. Urnik knjižnice si lahko ogledate na spletni strani OHK FF.

Vaše knjižničarke.

Obvestila
04. 10. 2020

Spoštovane študentke, spoštovani študenti,

ob začetku novega študijskega leta vas toplo pozdravljamo na Oddelku za germanistiko z  nederlandistiko in skandinavistiko.

Na oddelku se trudimo, da bi kljub ukrepom za zajezitev širjenja okužb čimvečji del študijskega procesa potekal na fakulteti – in to nam bo večinoma tudi uspelo. Dejstvo pa je, da zlasti v prvem letniku, kjer imamo letos zelo veliko študentov, zaradi zahteve po zadostni medsebojni razdalji tudi naše največje učilnice ne morejo vedno sprejeti vseh študentov. Zato bomo nekatera predavanja izvajali na daljavo ali pa v hibridni obliki (del skupine je na fakulteti, del pa sodeluje na daljavo). Podrobnosti boste izvedeli na uvodnih sestankih in predvsem pri svojih profesorjih.

Prosimo vas, da redno spremljate obvestila na novi spletni strani ter vsakodnevno spremljate elektronsko pošto na naslovu, s katerim ste se prijavili v sistem e-učenja.  

Če imate kakšna vprašanja in odgovorov ne najdete na spletnih straneh in v e-učilnicah, se nam oglasite po elektronski pošti.

Na Oddelku bomo začeli z izvajanjem predmetov po naslednjem razporedu:

1. PRVI LETNIKI GERMANISTIKE IN NEMCISTIKE: 1. in 2. oktober (obvezna udeležba)

2. VSI OSTALI LETNIKI PRVE in DRUGE STOPNJE

Za vse ostale letnike se bo pouk začel v ponedeljek, 5. oktobra po urniku, ki je objavljen v VIS-u. V nadaljevanju objavljamo termine uvodnih srečanj za vse študente in informacije, ki so jih posredovali posamezni profesorji za svoje predmete. 

2. letniki bodo imeli uvodni sestanek v ponedeljek, 5. oktobra, ob 9.40 v predavalnici 15. Jezikovne vaje za 2. letnik se začnejo s torkom, 6. oktobra.  

3. letniki bodo imeli uvodni sestanek v ponedeljek, 5. oktobra. ob 12. uri v didaktični učilnici. V ponedeljek dopoldne bo že potekalo prevajanje v nemščino, obvestilo vam bo poslala predavateljica.

Sestanek za vse študente magistrskih programov bo v torek, 6. oktobra, od 9.30 do 11.00 v učilnici R1A v prizidku in sicer:

 • za študente 1. letnika vseh programov: od 9.30 do 10.10
 • za študente 2. letnika vseh programov: od 10.15 do 11.00

Vaje pri predmetu NEMŠKI JEZIK V PRAKSI I in III (oboje bo vodil novi nemški lektor Bernhard Winkler) bodo potekale od 12. oktobra naprej.

RAZDELITEV V SKUPINE:

Pri predmetih, kjer je več skupin in več izvajalcev (Jezikovne vaje I, II, III), Nemški jezik v kontekstu I itd.) boste v skupine razdeljeni na UVODNIH SREČANJIH (oz. v 1. letniku na podlagi uvrstitvenega testa) – zato je res zelo pomembno, da se teh srečanj udeležite.

 

 

Obvestila posameznih profesorjev in profesoric (po abecedi):

izr. prof. dr. Darko Čuden

Vsa predavanja in seminarji bodo potekali v živo.

 • V ponedeljek, 5. oktobra imamo v času predavanja uvodni sestanek za druge letnike. Vsa ostala predavanja potekajo redno po urniku od vključno 6. oktobra naprej.

 

lekt. dr. Lars Felgner

 • Vaje pri predmetu Jezikovne vaje III (GER1): za natančen termin vaj se bomo dogovorili v ponedeljek na sestanku, saj bo verjetno prišlo do spremembe termina. Z vajami bomo tako pričeli predvidoma v torek, 6. oktobra.
 • Vaje pri predmetu Jezikovne vaje II (GER1) bomo pričeli v torek, 6. oktobra 2020, po urniku v živo (ob 16.20 v 302).
 • Vaje pri predmetu Nemški jezik v kontekstu I (GER2) bomo pričeli v sredo, 7. oktobra 2020, po urniku v živo (ob 11.20 v 03).
 • Vse informacije o vsebini in organizaciji pouka bodo podane na prvem sestanku.

lekt. Mita Gustinčič Pahor

Vse vaje bodo potekale v živo. S poukom začnemo v sredo, 7. oktobra 2020, po urniku. Predmeti, ki se izvajajo v tem semestru:

 • Švedski jezik in kultura II (2. letnik germanistike in ostali),
 • Švedski jezik in kultura IV (3. letnik germanistike),
 • Švedski jezik, literatura in kultura v kontekstu I (2. stopnja germanistike).

 

red. prof. dr. Marija Javor Briški

 • Predavanja pri predmetu Nemška književnost – obdobja in tradicije I bodo potekala izmenično v dveh skupinah v živo. Za prvo skupino (vsi germanisti ter nemcisti do vključno črke F) se bodo začela v četrtek, 8. oktobra, ob 16.20, za drugo (nemcisti od črke G) pa v četrtek, 15. oktobra, prav tako po urniku, v pred. 15.
 • Predavanja pri predmetu Nemščina v diahroni perspektivi bodo potekala v živo, predvidoma v eni skupini (trenutno vpisanih je 27). Začeli bomo v sredo, 14. oktobra, ob 16.20, v pred. 1A-Rim.
 • Pouk pri predmetu Nemška literarna in kulturna zgodovina I bo potekal v živo v dveh skupinah. Uvodno srečanje bomo imeli v sredo, 7. oktobra: s prvo skupino (A–K) ob 13.00, z drugo skupino (L–Ž) pa ob 14.15, v sobi 306.

Izr. prof. dr. Brigita Kosevski Puljić

 • Predavanje in seminar pri predmetu Pristopi celostnega učenja in poučevanja tujega jezika(3. letnik 1. st.)– začetek po urniku v ponedeljek ob 13.00 v živo v didaktični predavalnici.
 • Predavanje pri predmetu Preverjanje in ocenjevanje znanja(1. in 2. letnik 2. st.) bo potekalo zaenkrat v živo v predavalnici 306 po rednem urniku s pričetkom v četrtek, 8. 10. od 12.10 do 13.50.
 • S predavanjem pri predmetu Didaktika nemščine (1. letnik 2. st.)pričnemo v sredo, 7.10. po urniku v živo v pred. 309 ob 9.40.
 • Predavanje in seminar pri predmetu Zgodnje učenje in poučevanje nemščine(1. in 2. letnik 2. st.) se prične prav tako po urniku zaenkrat v živo v pred. 309 od 15.30 do 18.00.

 

doc. dr. Petra Kramberger

 • Seminarske vaje iz predmeta Obdobja in tradicije I bomo začeli v petek, 2. oktobra 2020, v sklopu uvrstitvenega testa (germanisti ob 12.00 v predavalnici 102, nemcisti ob 11.00 v predavalnici 18). Germanisti bodo v tem terminu dobili tudi vse informacije v zvezi s predmetom Metodika znanstvenega dela.
 • Seminar pri predmetu OIT III (namenjen GERMANISTOM) bomo pričeli v četrtek, 8. oktobra 2020, po urniku v živo (ob 16.20 v 02).
 • Predavanja in seminar iz predmeta Nemško časnikarstvo na Slovenskem bomo pričeli v četrtek, 8. oktobra 2020, po urniku v živo (ob 18.00 v 309).

izr. prof. dr. Uršula Krevs Birk

Z informacijami o začetku predavanj ter e-učilnici se bom naslednji teden javila po elektronski pošti preko VISa.

lekt. Christiane Leskovec

 • S poukom v tretjem letniku (Jezikovne vaje III) začnemo v torek, 6.10., po urniku.
 • S poukom v prvem letniku (Jezikovne vaje I) začnemo v sredo, 7.10., po urniku.

 

lekt. mag. Viktorija Osolnik Kunc

 • Z vajami pri predmetu Prevajanje v nemščino, 3. letnik, začnemo v ponedeljek, 5. oktobra 2020 v pred. 04. Vaje potekajo v živo. V petek (2. 10.) se boste preko e-učilnice mešano (germanisti, nemcisti) vpisali v skupine. Prva skupina začne s poukom ob 8:15, druga skupina pa ob 9:45. O vseh podrobnostih v zvezi s predmetom boste 2. 10. obveščeni preko elektronske pošte.
 • Z vajami pri predmetu Nemški jezik v kontekstu II, 2. stopnja, začnemo v sredo, 7. oktobra 2020 v pred. 04. Vaje potekajo v živo, in sicer z začetkom ob 8:10.
 • Z vajami pri predmetu Funkcionalno pisanje, 1. letnik, začnemo v petek, 9. oktobra 2020 v pred. 03 z začetkom ob 8.10. Vaje potekajo v živo.

izr. prof. dr. Janja Polajnar Lenarčič

 • S predavanji pri predmetu Jezikovni sistem I: morfologija bomo pričeli 6.10. po urniku spletno preko zooma (povezavo prejmete preko VISa). Z vajami iz morfologije, ki bodo potekala v treh skupinah, pa pričnemo 12.10. V skupine se bomo razdelili na prvem predavanju 6.10.
 • Z vajami pri predmetu Jezikovne vaje II bomo pričeli 6.10. po urniku v živo. Razdelitev v skupine bo potekala na uvodnem sestanku 5.10. ob 9.40.
 • S predavanji in seminarjem pri predmetu Novejše tendence I bomo pričeli 6.10. po urniku v živo.
 • S predavanji in seminarjem pri predmetu Korpusnolingvistična analiza bomo pričeli 12.10. po urniku v živo.

doc. dr. Johann Georg Lughofer

 • Medkulturnost DACHL za 1. letnik se začne v sredo, 7. oktobra po urniku.
 • Teme in zvrsti nemškega govornega področja se začnejo v ponedeljek, 5. oktobra po urniku

doc. dr. Andreja Retelj

 • NEP2 1. letnik: vaje pri predmetu DIDAKTIKA NEMŠČINE bodo potekale v živo ob četrtkih, od 13.50 do 15.25, v predavalnici 306. Prvo srečanje bo 8. 10. 2020.
 • NEP2 2. letnik: Informacije o poteku vaj pri LITERARNI DIDAKTIKI IN PEDAGOŠKI PRAKSI 2 boste dobili na prvem srečanju, 8. 10. 2020, od 9.40 do 12.05, v učilnici 05. Prosim za zanesljivo udeležbo. Oba predmeta bosta potekala v živo.
 • NEP2 1. in 2. letnik: O poteku vaj pri predmetih PREVERJANJE IN OCENJEVANJE ZNANJA (kombinirana oblika) IN ZGODNJE POUČEVANJE NEMŠČINE (v živo) boste obveščeni v ponedeljek, 5. 10. 2020, od 13.00 do 14.45 v predavalnici 030.
 • GER1 3. letnik: Vaje pri predmetu Pristopi celostnega učenja in poučevanja bodo potekale v živo. Informacije o izvajanju vaj boste dobili v ponedeljek, 5. 10. 2020, ob 11.20 v predavalnici 03.

 

izr. prof. dr. Irena Samide

 • Predavanja pri OIT III bo potekalo v živo in hkrati v kombinirani obliki na daljavo. Prvo srečanje bo potekalo VERJETNO v četrtek od 12.10 do 13.50 v učilnici 15 (v času, ko bi imeli germanisti sicer vaje iz literarnega sistema II, ki bodo v tem primeru odpadle). Zadnjo informacijo glede tega boste dobili na informativnem srečanju v ponedeljek.
 • Seminar bo potekal v živo, namenjen je študentom NEMCISTIKE, začnemo 6. oktobra po urniku.
 • Predavanja in seminar iz Literarne didaktike se bodo začela v torek, 6. oktobra po urniku v živo (se pravi, še pred uvodnim sestankom za študente magistrskih programov).

doc. dr. Anita Srebnik

Lektorske vaje bodo potekale v živo; na začetnih urah boste prejeli vse potrebne informacije v zvezi s študijem in študijskim gradivom.

 • Nizozemski jezik in kultura II, začetek 5. oktobra po urniku (ob 17.10 v 309);
 • Nizozemski jezik in kultura IV, začetek 5. oktobra po urniku (ob 14.40 v 306);
 • Nizozemski jezik, kultura in literatura v kontekstu I, začetek 7. oktobra po urniku (ob 17.10 v 309).

doc. dr. Tanja Škerlavaj

 • letnik: Predavanja pri predmetu Jezikovni sistem I – Fonetika bodo zimskem semestru potekala ob sredah od 15.30 – 16.15. S poukom pričnemo v sredo, 7.10.2020, v živo, in sicer izjemoma v dveh skupinah: 1. skupina (študentje s prvo črko priimka od B – Jošić) ob 14.40 v predavalnici 325; 2. skupina (študentje od Jovanović do Žura) ob 15.30 v predavalnici 18.
 • letnik: Seminar pri predmetu Jezikovni sistem II – Skladnja bo potekal v živo v dveh skupinah. 1. skupina (študentje s prvo črko priimka A-M): Ob sredah od 11.20 – 12.05 v predavalnici Rimljanka; 2. skupina (študentje s prvo črko priimka O-Ž): Ob sredah od 12.10 – 12.55 v predavalnici 02. S seminarjem pričnemo v sredo, 7.10.2020.
 • letnik: Izbirni predmet Besedilna slovnica nemškega jezika bo potekal v živo, ob četrtkih od 10.30 – 12.00 (2 šolski uri) v predavalnici 302. Tretjo šolsko uro bomo nadomestili z domačimi zadolžitvami. S predavanji pričnemo v četrtek, 8.10.2020, ob 10.30.
 • stopnja: Nemški jezik v kontekstu I: Vaje bodo potekale v živo po urniku (ob četrtkih od 8.00 – 9.30 v predavalnici 05). S poukom pričnemo v četrtek, 8.10.2020.

doc. dr. Urška Valenčič Arh

 • letnik: GER1 Jezikovne vaje I v predavalnici 03 pričnemo v torek, 6. 10. 2020 ob 11.20
 • letnik: GER 1 Prevajanje v slovenščino v predavalnici 04 pričnemo v petek, 9. 10. 2020 ob 9.40.

 

red. prof. dr. Špela Virant

 • S poukom pričnemo 12. oktobra 2020 po urniku v živo.

lekt. mag. Vanda Vremšak Richter

 • Vaje pri predmetu JS - fonetika nem. jezika za 1. letnik bodo potekale v živo na FF v štirih skupinah. Vpišite se v seznam. Pričnemo v pon., 5.10. Vse informacije o gradivu dobite pri pouku.
 • Vaje pri predmetu JPI (lektorske vaje) za 1. letnik bodo potekale v živo na FF v štirih skupinah. Pričnemo v sredo, 7.10. Vse informacije o gradivu dobite pri pouku.

lekt. Bernhard Winkler – na urniku še naveden pod Kristina Lahl

V 3. letniku BA programa bo imel v sredo, 7. oktobra VAJE iz Obdobja in tradicije V po urniku.

V 2. letniku GER in NEM si vsekakor rezervirajte četrtek ob 12.10. V tem terminu bo imel prof. Winkler bodisi vaje iz Literarnega sistema II za germaniste bodisi Irena Samide predavanje iz OIT III za CELOTNI 2. letnik (v učilnici 15). O tem boste še pravočasno obveščeni direktno po elektronski pošti – in na uvodnem sestanku v ponedeljek.

Na magistrskem študiju se bodo vaje iz Nemškega jezika v praksi I in III začele od 12. oktobra naprej. Urnik za te vaje še ni dokončen.  

 

Obvestila
02. 10. 2020

VPIS IN OBNAVLJANJE ČLANSTVA
Na začetku študijskega leta študenti FF v matični oddelčni knjižnici uredite članstvo. Članarino ste plačali ob vpisu v letnik.
Študenti 1. letnika prve stopnje UL in tisti, ki se v študijskem letu 2020/21 prvič vpisujete na FF, se v knjižnice OHK FF vpišete preko SPLETNEGA VPISA.

Ob prvem obisku matične knjižnice poleg študentske izkaznice (oz. potrdila o vpisu, če študentske izkaznice še niste prejeli) prinesete osebni dokument s fotografijo in podatki o bivališču, da preverimo zapis. Študenti dvopredmetnih študijskih smeri se vpišete samo v eni oddelčni knjižnici.

Študenti višjih letnikov imate članstvo praviloma urejeno do 31. 10. 2020. Po tem datumu oz. ko ugotovite, da geslo za COBISS in/ali oddaljeni dostop ne deluje več, ob prvem obisku svoje oddelčne knjižnice članstvo obnovite. Za to je potrebno predložiti študentsko izkaznico (ali potrdilo o vpisu) in osebni dokument.

 

IZPOSOJA IN VRAČANJE GRADIVA
Priporočamo vam, da gradivo naročite in rezervirate preko spletnega servisa, po e-pošti ali po telefonu. Gradivo si izposojate s študentsko izkaznico oziroma knjižnično izkaznico.
KNJIŽNI NABIRALNIKI: V knjižni nabiralnik lahko vračate gradivo od ponedeljka do petka od 6. do 22. ure. Stoji v pritličju, pred sobo 37). Knjižni nabiralnik za tanjše gradivo je tudi v 3. nadstropju pred tajništvom.

Od 1. oktobra 2020 je možen prevzem gradiva na dežurni točki OHK FF (soba 37 v pritličju FF) ob ponedeljkih, torkih in četrtkih med 15.00 in 18.00, in sicer po vnaprejšnjem dogovoru v oddelčni knjižnici. Gradivo naročite preko sistema COBISS, po e-pošti ali telefonu. Knjižnico obvestite, da želite gradivo prevzeti na dežurni točki OHK FF. Rezervirano gradivo vas tam čaka tri delovne dni.

Urnik knjižnice si lahko ogledate na spletni strani OHK FF.

Knjižnica za anglistiko, germanistiko in prevajalstvo

Obvestila
01. 10. 2020

Z izposojo v oddelčni knjižnici začnemo v ponedeljek, 5. oktobra 2020. Gradivo, ki ga boste naročili danes, 1. 10. 2020, lahko prevzamete od 15. do 18. ure v izposojno-informacijski službi OHK, soba 37, v pritličju fakultete. Gradivo, ki ga boste naročili v petek, 2. 10. 2020, boste lahko prevzeli v ponedeljek v oddelčni knjižnici.

Gradivo lahko naročite od 8. do 14.ure

 • preko sistema Cobiss,
 • po e-pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.,
 • po telefonu 01 241 1350.

 

Prosimo za razumevanje!
Vaše knjižničarke

Obvestila
30. 09. 2020

Naslednjo govorilno uro bom imela v kabinetu 317  v sredo od 11.30 do 12.30. Prosim za predhodno najavo po e-pošti.  

Obvestila
28. 09. 2020

Vse študente in študentke magistrskih študijskih programov Germanistike, Nemcistike, Nemščine enopredmetne in dvopredmetne obveščamo, da se bo redni študijski proces začel v ponedeljek, 5. oktobra 2020.

Vabimo vas na UVODNO srečanje v TOREK, 6. oktobra ob 9.40 v učilnico R1A (prizidek). Na srečanju boste izvedeli vse pomembne informacije v zvezi z izvedbo pouka, zato PROSIMO ZA ZANESLJIVO UDELEŽBO. Če se srečanja iz opravičljivega razloga ne bi mogli udeležiti, vas prosimo, da to sporočite v tajništvo na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., obenem pa se dogovorite s kolegico ali kolegom, da boste dobili vse informacije iz prve roke. Veselimo se srečanja z vami!

Obvestila
28. 09. 2020

Vse študente in študentke 2. in 3. letnika Germanistike in Nemcistike obveščamo, da se bo redni študijski proces začel v ponedeljek, 5. oktobra 2020.

Vse DRUGE LETNIKE vabimo na UVODNO SREČANJE, ki bo v ponedeljek, 5. oktobra od 9.40 do 10.30 v predavalnici 15.

Vse TRETJE LETNIKE pa vabimo na UVODNO SREČANJE, ki bo v ponedeljek, 5. oktobra ob 12. uri v Didaktični učilnici. 

Na srečanju boste izvedeli vse pomembne informacije v zvezi z izvedbo pouka, se razdelili v skupine jezikovnih vaj ter seminarjev ipd., zato PROSIMO ZA ZANESLJIVO UDELEŽBO. Če se srečanja iz opravičljivega razloga ne bi mogli udeležiti, vas prosimo, da to OBVEZNO sporočite v tajništvo na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., obenem pa se dogovorite s kolegico ali kolegom, da vas vnese v sezname skupin za jezikovne vaje. Veselimo se srečanja z vami!

Obvestila
28. 09. 2020

Vse študentke in študente 1. letnika GERMANISTIKE in NEMCISTIKE obveščamo, da bo UVODNO SREČANJE v četrtek, 1. oktobra od 17. do 19. ure v predavalnicah 18 in 34: vse z začetnico priimka od A do L prosimo, da greste v predavalnico 18, od priimka M do Ž pa v predavalnico 34. Zaradi organizacije dela prosimo za ZANESLJIVO UDELEŽBO. NA srečanju boste spoznali tako svoje nove profesorje in profesorice kot svoje tutorje, hkrati pa bo to priložnost, da se spoznate med seboj - v živo. Če se srečanja iz opravičljivega razloga ne bi mogli udeležiti, vas prosimo, da obvezno pišete na naslov tajništva germanistike: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., da vas bomo kljub temu vodili v evidenci. Obenem vas obveščamo, da boste imeli prve ure pouka že v petek, 2. oktobra, ko boste mdr. tudi pisali uvrstitveni test, na podlagi katerega vas bomo razvrstili v ustrezno skupino jezikovnih vaj. Tako da računajte s tem, da boste v petek zaključili okoli 14.30. Za kakršnakoli dodatna vprašanja se prav tako obrnite na naslov tajništva ali na svojega tutorja. Veselimo se srečanja z vami!

izr. prof. dr. Irena Samide

Obvestila
27. 09. 2020

Govorilne ure v septembru - OBVEZNA je predhodna najava. 

Torek, 29. 9. ob 10.00

V ZS 2020/21 bom imela govorilne ure ob SREDAH od 10. do 11. ure, izključno po predhodni najavi, v živo ali po ZOOMU. Po dogovoru so možne govorilne ure tudi izven navedenega termina. Link za ZOOM (vsako sredo ob 10.00) 

https://uni-lj-si.zoom.us/j/93319111325

Meeting ID: 933 1911 1325

 

 

Obvestila
23. 09. 2020

Filozofska fakulteta ima novo spletno stran, kjer ima domovanje tudi naš oddelek: https://www.ff.uni-lj.si/.  Obvestila bomo nekaj časa objavljali še paralelno, posodobitve in nove vsebine pa bodo objavljali le še na novem naslovu. Ker je stran še v nastajanju, vas prosimo tudi, da nam v tajništvo sporočite, česa si na strani še želite, kaj pogrešate itd.   

Obvestila
18. 09. 2020

Tudi v koronačasu si seveda lahko izposojate knjige - morda je ravno pred začetkom študijskega leta čas še za kak roman ali pesniško zbirko v nemščini.

Je pa izposoja do začetka oktobra še nekoliko okrnjena - tule glavni napotki - za kakršnakoli vprašanja se obrnite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Tudi Knjižnica za anglistiko, germanistiko in prevajalstvo bo do konca septembra delovala v okrnjenem obsegu.

Izposoja

Gradivo si lahko izposodite in vrnete osebno ali po pošti. Naročite ga lahko preko kataloga Cobiss+ ali po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Naročeno gradivo prevzamete v izposojno-informacijski službi v pritličju fakultete (soba 37). Po dogovoru si lahko izposodite tudi čitalniško gradivo. Naročila sprejemamo na gornji elektronski naslov. Prevzamete ga v izposojno-informacijski službi (soba 37), vrniti pa ga morate še isti dan.

Vračanje gradiva

Gradivo vrnite v knjižne nabiralnike v avli fakultete v pritličju od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro ali izposojno-informacijski službi (soba 37).Vrnjeno gradivo bo razdolženo po treh (3) dneh karantene. Zamudnine za ta čas ne zaračunavamo.

Urnik izposoje

Osebni prevzem v izposojno-informacijski službi (soba 37) poteka:

· pon: 11.00-19.00 (odmor za malico: 14.45-15.15),

· tor-pet: 8.00-16.00 (odmor za malico: 11.45-12.15) Podrobnejše informacije: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.ff.uni-lj.si%2Fobvestila%2Finformacije-o-izposojni-dejavnosti-ohk-ff-od-31-8-do-30-9-2020%3Ffbclid%3DIwAR0kaDOM10DpeT2bFgAtS8lJbSH0na9WKvWNN4G5WrYol0OHjYNVjjmvwaE&h=AT1eajDwuCa8_TrKaWuzLOhRlcKtRB8SQBsAxgub0Qbsdnlpaccs3R7dqvcBFYvvkc_NeDxYRojJ5zW2utvL-pwT_RuiwD_TRhK0A25cif9Dpznve5TLuDbZadDPaOgknyEdgZvF02fAaTX99r1epv50ckHVJR_xTeFpxs38oTQl30Rla6dwhlPZVpGMDznjr3hLGZhLeZlMHQkIB_zndqRjQuR_HLy50H0--nIvQUrmMBJYZbo789t_jDhO3IArDVQh3mfvjApEJ-0i32BAmyJETu-xo7uRs7w1Ng4y1j7N0c1zidnRMS6EX-ipQImxTWZef_LwJ1hJ1zHcJ9qud_TwA6CcWAvZBFaJMKzLqmz9Qkb1ETKTiIs-Ka2ZKyShWxnTQpw5ksefrgCwX4xYceguMWpKpFVAN-nYnjn0324g6i4RczDs_nMAzVQbsUPlrUlBZ28YswGrp-sqoO3tHxw7SSN-muGWLtl5IByplVvD1Wyh5nSMDed-rARLAjVQ5YgX-HUuQAP3YJ57_cLG9LXf0TlScS6ra1JpVZDIge9VUOgp8805OwyhGYY8wxPQgRhWb7d6kXo2iYpNE_S7ia-9okvSd8HsaXXjt6XSjDz_7G-wxWkWvnjQRzi4E60Jnfv-aA">https://www.ff.uni-lj.si/…/informacije-o-izposojni-dejavnos…

Za vsa morebitna dodatna vprašanja nam pišite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

V oktobru bomo v skladu z navodili odprli vrata knjižnice po ustaljenem urniku. Podrobnejše informacije sledijo.

Obvestila
17. 09. 2020

 

V tednu od 21.9. do 25.9. imam govorilno uro po predhodnem dogovoru po e-pošti. 

Obvestila
04. 09. 2020

Sources Chrétiennes vse od njenih začetkov leta 1942 prinaša kritične izdaje besedil prvih 1400 let Cerkve. Besedila so opremljena s francoskimi prevodi ter z uvodi in opombami. Zbirko sestavljajo besedila s prevodi krščanskih besedil v grščino in latinščino, pa tudi v druge jezike, npr. v sirijski, aramejski in gruzijski jezik. Medtem ko je poslanstvo zbirke že od začetka narediti besedila čim bolj dostopna za referenco in (jezikovno, zgodovinsko, filozofsko in teološko) preučevanje, selitev zbirke v spletno obliko Sources Chrétiennes Online te možnosti še povečuje.

Testni dostop je omogočen od 1. 9. 2020 do 30. 9. 2020 iz lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljeni dostop je omočen za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK.

Obvestila
04. 09. 2020

Zbirka MED Library vsebuje 201 revijo s področja medicine (javno zdravje, klinična psihiatrija, nevroznanost, splošna medicina, zobozdravstvo, farmacija, toksikologija). Seznam revij je tukaj.

Testni dostop je omogočen do 30. 9. 2020. Dostop je možen z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK, ter oddaljeni dostop za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL, CTK in NUK.
Na voljo je že dostop do dveh zbirk založbe Taylor & Francis: Science & Technology Library (S&T Library), ki vsebuje revije s področja naravoslovnih znanosti, in Social Science & Humanities Library (SSH Library), ki vsebuje revije s področja družbenih ved in humanistike.

Vse tri zbirke so dostopne na skupnem portalu Taylor and Francis Online 

Obvestila
03. 09. 2020

Govorilne ure bom imela v septembru vsak četrtek ob 12.30 po zoomu in na fakulteti po dogovoru. Prosim pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Obvestila
02. 09. 2020

Naslednjo govorilno uro bom imela v torek,15.9., med 11.00 in 12.30. v kabinetu 317. Dosegljiva sem tudi po elektronski pošti na obeh e-naslovih, kjer se lahko predhodno najavite na konzultacije za magistrska dela. 

Lep pozdrav!

Obvestila
30. 08. 2020

V mesecu september potekajo govorilne ure pri Viktoriji Osolnik Kunc preko videokonferenčne aplikacije Zoom, in sicer ob torkih in ob četrtkih v času med 9. - 10. uro, po potrebi so videokonference lahko tudi v popoldanskem času. Potrebna je prošnja za konferenco vsaj tri dni pred želenim terminom na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Viktorija Osolnik Kunc

Obvestila
24. 08. 2020

Dragi vsi,

za govorilne ure in razne daljše konzultacije se javite via mail in se bomo dogovorili za termin.

Prijazen pozdrav ter uspešno izpitno obdobje, Petra Kramberger

Obvestila
17. 08. 2020

 

Naslednjo govorilno uro imam v torek, 18.8., med 15.30 in 16.30. Prosim za predhodno najavo preko e-pošte. 

Od 20.8. do 1.9. sem na dopustu. 

Lep pozdrav,

B. Kosevski Puljić

 

Obvestila
31. 07. 2020

Obveščamo vas, da imamo do 16.8.2020 kolektivni dopust.

Obvestila
22. 07. 2020

Obveščamo vas, da bo 23.7. in 24.7. tajništvo zaprto.

Obvestila
20. 07. 2020

In den Monaten Juli und August gelten meine regulären Sprechstundentermine nicht. Sie können mich an den folgenden beiden Tagen per Zoom erreichen: Dienstag 28. Juli von 10 bis 11 Uhr und Dienstag 25. August von 10 bis 11 Uhr. Sollten Sie Interesse an einer Sprechstunde an einem dieser beiden Termine haben, dann schicken Sie mir bitte eine kurze E-Mail. Sie erhalten dann eine Einladung für eine Zoom-Video-Sitzung.

Ich wünsche Ihnen allen einen erholsamen Sommer und hoffe, Sie im Herbst gesund und munter (und live!) wiederzusehen!

Obvestila
09. 07. 2020

Govorilne ure: do 23. 8. 2020 sem na rednem letnem dopustu. V tem času sem za nujne primere dosegljiva po elektronski pošti (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.). Redne govorilne ure bom imela ponovno v četrtek, 27. 8. 2020, ter po dogovoru. Prosim za vnaprejšnjo najavo po el. pošti. 

Želim prijetne počitnice! 

izr. prof. dr. Uršula Krevs Birk

Obvestila
07. 07. 2020

Dragi študentje,

v poletnih mesecih bodo govorilne ure potekale po individualnem dogovoru via mail. Dosegljiva sem ves čas, razen od 18.7. do 2.8.2020, ko sem na letnem dopustu.

Želim vam lepo in dolgo poletje,

Tanja Škerlavaj

ODDELEK ZA GERMANISTIKO
Z NEDERLANDISTIKO IN SKANDINAVISTIKO

Naslov:
Aškerčeva 2
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon: +386 (0)1 241 1331
Faks: +386 (0)1 4259 337

Uradne ure:
pon.-pet. 11.00-13.00

Predstojnica oddelka:

izr. prof. dr. Irena Samide

Namestnica predstojnice:

doc. dr. Petra Kramberger

Tajništvo:

Tatjana Györkös

Urednica spletnih strani: 

doc. dr. Andreja Retelj

© 2015 Univerza v Ljubljani - Filozofska fakulteta / Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko

Izdelava spletnih strani: Kreatik.si