Obvestila
02. 04. 2020
 1.  Pridobili smo testni dostopdo štirih zbirk založnika Bloomsbury:

Oddaljen dostop je omogočen za študente in osebje Univerze v Ljubljani, ki so člani knjižnic Univerze v Ljubljani in CTK, ter za vse člane NUK.

 1.  Pridobili smo tudi testni dostopdo eBook Subscription Harvard Business Publishing CollectionZbirka vsebuje več kot 600 knjig s področja managementa in poslovnih ved.
  Oddaljen dostop je omogočen za vse člane knjižnic Univerze v Ljubljani, CTK in NUK.
 2.  Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani je pridobila tudi testni dostopdo elektronskega vira The MIT Press Direct. Zbirka vsebuje več kot 2.500 knjig iz različnih področij: umetnost, arhitektura, biomedicina, ekonomija, humanistika, informacijska znanost, lingvistika, nevroznanost, družboslovje in filozofija. Oddaljeni dostop je omogočen za študente in zaposlene Univerze v Ljubljani, ki so člani knjižnic Univerze v Ljubljani, CTK in NUK.
 1.  CTK jeza vse člane konzorcija JSTOR pridobila tudi razširjen dostop do vsebin. Uporabniki lahko sedaj dostopajo do vseh arhivskih in tekočih zbirk revij ter do približno 35.000 knjig nekaterih založb.
  Oddaljen dostop je omogočen za študente in osebje Univerze v Ljubljani, ki so člani knjižnic Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Povezava do razširjenega nabora vsebin: https://www.jstor.org/action/showJournals?browseType=title

Prav tako v konzorciju COSEC in v CTK potekajo pogovori z nekaterimi založniki (De Gruyter, IEEE itd.) za pridobitev dodatnih testnih dostopov. O novih testnih dostopih vas bomo sproti obveščali.

Celoten seznam testnih dostopov in drugih elektronskih virov, ki so brezplačno dostopni v času pandemije, najdete na:

Seznami so identični in se sproti dopolnjujejo, zato vas vljudno vabimo, da jih redno pregledujete.

Podoben seznam, imenovan Vodič po informacijskih virih o koronavirusu SARS-CoV-2 in COVID-19, vodi tudi Centralna medicinska knjižnica Univerze v Ljubljani: https://libguides.mf.uni-lj.si/koronavirus.

Sporočamo vam tudi, da so nekateri e-viri dobavitelja EBSCO, ki jih pridobiva konzorcij COSEC, sedaj dostopni preko oddaljenega dostopa za vse člane knjižnic NUK, CTK in UL (torej ne zgolj za zaposlene in študente UL):

 • EBSCO Academic Search Complete
 • EBSCO Business Source Premier
 • EBSCO Communication & Mass Media Complete (CMMC)
 • EBSCO ERIC (Education Resources Information Center)
 • EBSCO eBook Subscription Academic Collection
 • EBSCO Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA)
 • EBSCO MasterFILE Premier
 • EBSCO MEDLINE
 • EBSCO SocIndex with FullText
 • Library Literature & Information Science Full Text
 • MLA International Bibliography
 • RILM Abstracts of Music Literature (1967 to present)
 • RILM Music Encyclopedias

 

Ostanite zdravi!
Vaše knjižničarke

Obvestila
01. 04. 2020

Izr.prof.dr.Darko Čuden sporoča svojim študentom, da ga v zvezi s študijskimi zadevami lahko kontaktirajo na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Obvestila
31. 03. 2020

 

V skladu z današnji sklepom rektorja UL so knjižnice do vključno 13. 4. 2020 ZAPRTE.

O spremembah vas bomo sproti obveščali po elektronski pošti (splošna obvestila knjižnice) in z objavami na spletni strani OHK FF. Gradiva si ne bo mogoče izposojati, vračati in rezervirati.

Zamudnin v tem času ne bomo zaračunavali, gradivo lahko vrnete, ko bodo knjižnice ponovno odprte.

Po elektronski pošti smo vam na voljo.

Hvala za razumevanje.

Več informacij na http://www.ff.uni-lj.si/OHK/OHK

Obvestila
31. 03. 2020

Uradne ure vseh treh referatov (po telefonu in osebno) so do vključno 13. 4. 2020 oziroma do preklica odpovedane. Na nas se lahko obrnete po elektronski pošti.

Delo kljub zaprtju fakultete poteka na daljavo in trudili se bomo, da bomo odgovorili na vsa vprašanja in da bo delo, ki ga je mogoče opraviti na daljavo, potekalo nemoteno še naprej.

Tu najdete še nekaj informacij in smernic v zvezi z nekaterimi postopki (oddaja prošenj, prijava zagovorov ipd.), ki bodo sedaj potekali na prilagojen način:http://www.ff.uni-lj.si/sites/default/files/Dokumenti/Dejavnosti/Novice/obvestilo_o_organizaciji_dela_referatov_ff_27.3.2020.pdf

Obvestila
18. 03. 2020

Cambridge University Press je odprl prosti dostop do vseh svojih učbenikov (več kot 700 jih je), dostopnih na spletni strani Cambridge Core. Prosti dostop je omogočen do konca maja 2020.

Obvestila
17. 03. 2020

NUJEN POZIV za vse naše študente v tujini: V sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport vas prosimo, da se nam VSI, ki ste trenutno (še) v tujini (na erasmus izmenjavi ali v kakšnem drugem kontekstu) ČIMPREJ javite - da vidimo, kje so naše ladje:) in ali vam lahko kakorkoli pomagamo. Potrebujemo naslednje:

Ime in priimek študenta
Kontakt študenta (mail in telefonsko, če imate)
Kraj, kjer se študent nahaja
Institucija gostiteljica
Ali ima organizirane akademske obveznosti na daljavo

Prosimo, da se nam javite po elektronski pošti (v tajništvo in/ali predstojnici). HVALA - in SREČNO!

Obvestila
16. 03. 2020

Spoštovani,

glede potrjevanja tem ostaja vse isto, le da osebno ne prineste nič v tajništvo. Torej izpolnite obrazec, ga pošljete mentorju v podpis, nato pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. podpisan obrazec v pdf in nepodpisanega v word formatu. Potrjevanje tem bo potekalo na dopisni ali pa video oddelčni seji.

Lepo pozdrav

Tatjana Gyorkos

Obvestila
16. 03. 2020

Do nadaljnega je Filozofska fakulteta zaprta. V tem času spremljajte spletne učilnice pri vaših predmetih ali druge oblike dela na daljavo, ki so jih učitelji izbrali. Pazite nase in ostanite doma! 

Obvestila
13. 03. 2020

Obveščamo vas, da tudi v tajništvu oddelka prehajamo na delo od doma, zato bomo še zmeraj dosegljivi preko elektronske pošte, po telefonu pa ne. Takšen način dela velja do preklica.

Obvestila
11. 03. 2020

Rektor UL je danes, 11. 3. 2020 sprejel sklep o prekinitvi izvajanja vseh oblik neposrednega pedagoškega dela in omejitvi osebnih stikov. Sklep pripenjamo. Na Filozofski fakulteti zaenkrat v veljavi ostajajo navodila, ki smo vam jih posredovali ta ponedeljek, saj so skladna z rektorjevim sklepom, le da veljajo do vključno 23. marca 2020. Pedagoško delo bomo nadomestili z različnimi oblikami študija na daljavo in individualnim delom. Pozorno spremljajte spletne učilnice pri posameznih predmetih oz. obvestila profesorjev. Tudi vse govorilne ure potekajo po elektronski pošti.  

Obvestila
09. 03. 2020

V skladu z navodili, ki jih je posredovala strokovna skupina UL, ki spremlja dogajanje v zvezi s koronavirusom, so uradne ure knjižnic do nadaljnjega odpovedane. O spremembah vas bomo sproti obveščali po elektronski pošti (splošna obvestila knjižnice) in z objavami na spletni strani OHK FF. 
Gradiva si ne bo mogoče izposojati in rezervirati. Zamudnin v tem času ne bomo zaračunavali, gradivo lahko vrnete, ko bodo knjižnice ponovno odprte.

Hvala za razumevanje.
Vaše knjižničarke

Obvestila
09. 03. 2020

V skladu z navodili strokovne skupine UL so na Filozofski fakulteti od danes, 9. 3. 2020, od 12. ure naprej odpovedane vse oblike pedagoškega procesa, govorilne ure profesorjev in uradne ure v tajništvih . Odpoved zaenkrat velja do petka, 13. 3. 2020, ko bomo najpozneje do 12. ure posredovali nadaljnja navodila. Učitelji vam bodo učna gradiva posredovali po elektronski pošti ali v spletnih učilnicah.

Obvestila
09. 03. 2020

Prav lepo pozdravljeni, 

zaradi trenutne situacije smo prijave za ekskurzijo ZAMRZNILI. Vse, ki ste se v teh dneh nameravali prijaviti, prosimo, da spremljate obvestila: dokončna odločitev, ali bomo ekskurzijo izvedli ali ne, bo znana najkasneje do petka, 20. marca 2020, prijave pa bomo nato sprejemali vse do 25. marca. Vsem, ki ste že vplačali akontacijo, sporočamo, da je vaš denar absolutno na varnem: če ekskurzije ne bomo izvedli, ga boste seveda v celoti (le žal brez obresti) dobili nazaj. Medtem pa držimo pesti za čim toplejše dni, ki bodo pregnale viruse:)   

 

GERMANISTIK TOURS

vabi na strokovno ekskurzijo na Dunaj

od 16. do 18. aprila 2020

Kratek opis:

Ekskurzija vključuje literarno-kulturno, umetnostnozgodovinsko, gledališko ter arhitekturno spoznavanje Dunaja, oglede razstav, tematske oglede in ogled gledališke predstave.

Prijave zbiramo v TAJNIŠTVU GERMANISTIKE (3. nadstropje, soba 301) do 10. 3. 2020. Ob prijavi je potrebno plačati 50.- kotizacije (s čimer si že zagotovite prenočišče). Število mest je omejeno! Če že veste, da bi šli, pa ta trenutek še nimate denarja, vas prosimo, da se čim prej nformativno prijavite in si tako zagotovite mestoJ   

Cena: ca. 130.- (natančna cena bo znana do odhoda, saj je odvisna od finančne podpore; nikakor pa ne bo višja) in vključuje:

 • vožnjo s turističnim avtobusom,
 • dve nočitvi v 4-posteljnih sobah s samopostrežnim zajtrkom (Wombats Hostel The Lounge – Mariahilferstrasse: https://www.wombats-hostels.com/de/vienna/the-lounge/hostelpictures/
 • oglede različnih razstav (Kirche am Steinhof, Oberes Belvedere (Klimt), Sammlung Leopold (Schiele) in še kaj,
 • vstopnico za gledališko predstavo,
 • lokalni prevoz po Dunaju,
 • vodstvo po Dunaju, organizacijo potovanja & kakšno presenečenje. 
 • Pri prijavi plačate 50.-, preostanek teden dni pred odhodom.  

Okvirni program (ki se lahko do odhoda še nekoliko spremeni)

Četrtek, 19. april: Odhod ob 7.00 s parkirišča pri Dolgem mostu ali Tivoliju; vožnja do Dunaja, ogled cerkve sv. Leopolda  (Kirche am Steinhof), ki predstavlja enega najlepših primerkov arhitekture Otta Wagnerja. Nastanitev v hostlu, vožnja v središče mesta, vodeni ogled starega mestnega jedra, najstarejšega dela, judovske četrti, literarno-arhitekturni sprehod na temo dunajske moderne (kavarna Griensteidl, Cafe Central; Adolf-Loos-Haus na Michaelerplatz itd.), dunajske zgodbe na prelomu stoletja; zvečer ogled gledališke predstave.

Petek, 20. april: dopoldne ogled Zgornjega Belvedera (Klimt, Kokoschka), nato panoramski umetnostnozgodovinski ogled Dunaja (z avtobusom): secesija, baročni Dunaj (Karlskirche), neoklasiciziem (Ringstraße): opera, parlament, Burgtheater, univerza; nato Urania in Hundertwasserhaus; ogled Univerze in arkadnega dvorišča; & sprehod po secesijskem Dunaju. Pozno popoldne vožnja v Prater & diskusija o umetnostno-zgodovinskih utrinkih dneva in sledeh Dunaja v literarnih besedilih. Fakultativno: skupna večerja.

Sobota,  21. april: Ogled razstave Egona Schieleja in dunajske secesije v Sammlung Leopold (Museumsquartier), nato prosto za individualne oglede (»Hofmobiliendepot – Franz Joseph & Möbel um 1900; Schönbrunn; Albertina; Kunsthistorisches Museum; Sigmund-Freud-Museum itd.)

Okoli 17.30 ure povratek proti domu, predviden povratek v Ljubljano okoli 23.00.

Organizacija potovanja in podrobnejše informacije: Saša Kralj, Oddelek za germanistiko (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.); Irena Samide, Oddelek za germanistiko (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)

 

P. S. Za vse, ki imate kakršnekoli pomisleke glede Koronavirusa: Pri Germanistik tours verjamemo, da bo aprila vsa zadeva že zdavnaj mimo. Če pa bi slučajno prišlo do odpovedi zaradi "višje sile", pa boste seveda vplačano kotizacijo dobili v celoti nazaj.  

 
 

        Dunaj, 2018

 
Obvestila
07. 03. 2020

PRIREDITEV JE zaradi ukrepov v zvezi z virusom Covid-19 ODPOVEDANA. 

 

VABLJENI! -- 70 let je minilo od smrti Alme Karlin (1889–1950), unikatne pisateljice, neustrašne popotnice in nekonvencionalne ženske. Ob tej priložnosti je na Univerzi v Mariboru izšla znanstvena monografija Sprache und Stil im Werk von Alma M. Karlin, v kateri avtorice in avtorice prevprašujejo njen specifični pripovedni stil, preučujejo konstrukcijo ženskih spolnih vlog v literarnih besedilih, vlogo frazemov in njihovih učinkov ali pa se ukvarjajo s širšimi vprašanji stila, alteritete, ekzotizma in literarnih prvin. Z urednikoma zbornika, prof. dr. Vido Jesenšek (Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru), dr. Horstom Ehrhardtom (Univerza v Erfurtu) in avtorji zbornika se bo pogovarjala izr. prof. dr. Irena Samide (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani).

 

ALMA pasica

Obvestila
26. 02. 2020

VABLJENI 27. 2. ob 16. uri v predavalnico 302 na prav poseben literarno-umetniški performans, ki ga ob 250. letnici rojstva Friedricha Hölderlina in 220. letnici rojstva Franceta Prešerna organizira Oddelek za germanistiko skupaj z Veleposlaništvom Zvezne republike Nemčije v Ljubljani, Veleposlaništvom republike Slovenije v Berlinu ter Slovenskim kulturnim centrom Berlin. Na literarnem popoldnevu bodo nastopili dramski igralci Milena Zupančič, Aleš Valič, Silvina Buchbauer in Urs Remond ter pianist Boris Bergmann.

Enak dogodek se bo odvil tudi dan že danes, 26. 2. ob 17. uri v Drama Kavarni - vabljeni seveda na oboje!

Obvestila
26. 02. 2020

Na našem oddelku gostuje danes in jutri prof. dr. Aneta Stojić z Univerze na Reki, ki bo imela dve predavanji: danes, 26. 2. od 14.40 do 16.10 v predavalnici 302 »Kollokationen – Mehrwortverbindungen zwischen Wort und Text«, jutri, 27. 2. pa ob 9.40 v 302 predavanje na temo »Deutsch-kroatische Sprachkontakte: Historische Entwicklungen und aktuelle Perspektiven auf lexikalischer Ebene.« Vabljeni! 

Obvestila
22. 02. 2020

Drage študentke, dragi študenti,

naslednje govorile ure bom imela v četrtek, 27. februarja 2020, ob 18.50. V petek, 28. februarja 2020, GU zaradi druge službene obveznosti odpadejo.

Prijazen pozdrav, Petra Kramberger

Obvestila
20. 02. 2020

GERMANISTIK TOURS

 vabi na strokovno ekskurzijo na Dunaj

od 16. do 18. aprila 2020

Kratek opis:

Ekskurzija vključuje literarno-kulturno, umetnostnozgodovinsko, gledališko ter arhitekturno spoznavanje Dunaja, oglede razstav, tematske oglede in ogled gledališke predstave.

Prijave zbiramo v TAJNIŠTVU GERMANISTIKE (3. nadstropje, soba 301) do 2. 3. 2020. Ob prijavi je potrebno plačati 50.- kotizacije (s čimer si že zagotovite prenočišče). Število mest je omejeno! Če že veste, da bi šli, pa ta trenutek še nimate denarja, vas prosimo, da se vsekakor čim prej prijavite in si tako pravočasno zagotovite mestoJ   

 Cena: ca. 130.- (natančna cena bo znana do odhoda, saj je odvisna od finančne podpore) in vključuje:

 • vožnjo s turističnim avtobusom,
 • dve nočitvi v 4-posteljnih sobah s samopostrežnim zajtrkom (Wombats Hostel The Lounge – Mariahilferstrasse: https://www.wombats-hostels.com/de/vienna/the-lounge/hostelpictures/
 • oglede različnih razstav (Kirche am Steinhof, Oberes Belvedere (Klimt), Sammlung Leopold (Schiele) in še kaj,
 • vstopnico za gledališko predstavo,
 • lokalni prevoz po Dunaju,
 • vodstvo po Dunaju, organizacijo potovanja & kakšno presenečenje.
 • Pri prijavi vplačate 50.- evrov, ostalo pred odhodom.  

Okvirni program (ki se lahko do odhoda še nekoliko spremeni)

Četrtek, 19. april: Odhod ob 7.00 s parkirišča pri Dolgem mostu ali Tivoliju; vožnja do Dunaja, ogled cerkve sv. Leopolda  (Kirche am Steinhof), ki predstavlja enega najlepših primerkov arhitekture Otta Wagnerja. Nastanitev v hostlu, vožnja v središče mesta, vodeni ogled starega mestnega jedra, najstarejšega dela, judovske četrti, literarno-arhitekturni sprehod na temo dunajske moderne (kavarna Griensteidl, Cafe Central; Adolf-Loos-Haus na Michaelerplatz itd.), dunajske zgodbe na prelomu stoletja; zvečer ogled gledališke predstave.

Petek, 20. april: dopoldne ogled Zgornjega Belvedera (Klimt, Kokoschka), nato panoramski umetnostnozgodovinski ogled Dunaja (z avtobusom): secesija, baročni Dunaj (Karlskirche), neoklasiciziem (Ringstraße): opera, parlament, Burgtheater, univerza; nato Urania in Hundertwasserhaus; ogled Univerze in arkadnega dvorišča; & sprehod po secesijskem Dunaju. Pozno popoldne vožnja v Prater & diskusija o umetnostno-zgodovinskih utrinkih dneva in sledeh Dunaja v literarnih besedilih. Fakultativno: skupna večerja.

Sobota,  21. april: Ogled razstave Egona Schieleja in dunajske secesije v Sammlung Leopold (Museumsquartier), nato prosto za individualne oglede (»Hofmobiliendepot – Franz Joseph & Möbel um 1900; Schönbrunn; Albertina; Kunsthistorisches Museum; Sigmund-Freud-Museum itd.)

Okoli 17.30 ure povratek proti domu, predviden povratek v Ljubljano okoli 23.00.

Organizacija potovanja in podrobnejše informacije: Saša Kralj, Oddelek za germanistiko (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.); Irena Samide, Oddelek za germanistiko (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)

 

Obvestila
19. 02. 2020

Spoštovani študentje,

v letnem semestru bom imela govorilne ure ob četrtkih od 9.45-11.15.

LP,

Tanja Škerlavaj

Obvestila
19. 02. 2020

Für die Gruppe der Sprachübungen I von Tanja Škerlavaj und Christiane Leskovec gibt es eine Änderung im Stundenplan:

Der Unterricht bei C.Leskovec findet ab dem 26.2. immer mittwochs von 15.30 bis 17.00 Uhr im Raum 06 statt (anstatt der Stunden dienstags von 18.00 bis 19.35 Uhr).

Obvestila
18. 02. 2020

V marcu in aprilu 2020 bo v knjižnicah OHK FF potekala inventura.

Gradiva si ne bo mogoče izposojati in rezervirati, tudi po telefonu in e-pošti ne bomo dosegljivi. Gradivo, vrnjeno v knjižni nabiralnik, bo razdolženo po zaključeni inventuri v posamezni knjižnici. V času inventure zamudnin ne bomo zaračunavali. Knjižnica za anglistiko, germanistiko in prevajalstvo bo zaradi inventure zaprta od 26. marca do 10. aprila 2020.  Za ostale oddelčne knjižnice dobite informacije na domači spletni strani OHK FF.

Priporočamo, da si pravočasno priskrbite gradivo, ki ga potrebujete.

Hvala za razumevanje.

Obvestila
18. 02. 2020

Oxford English Dictionary (OED) je zelo obsežen in pomemben slovar angleškega jezika. Obsega 600.000 besed in vključuje etimologijo besed, primere uporabe, izgovorjavo itn.  V elektronsko verzijo je vključen tudi zgodovinski tezaver (Historical Thesaurus of the OED), tako izvemo tudi o zgodovini in razvoju gesel od začetkov do danes. Dopolnjuje se na tri mesece. Kot pomoč so v kratkih videih predstavljene funkcionalnosti slovarja (https://public.oed.com/how-to-use-the-oed/video-guides/).

Dostop s fakultete in oddaljeni dostop: Oxford English Dictionary (OED).

Dostop za zaposlene in študente na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani do 28. 2. 2021.

Obvestila
18. 02. 2020

Govorilne ure v letnem semestru bodo ob sredah, od 9.40 do 10.40 in po dogovoru (prek elektronske pošte). Za vse daljše konzultacije prosim, da se prej najavite. 

Obvestila
16. 02. 2020

Izr.prof.dr. Darko Čuden bo začel s poukom v ponedeljek 24.2.20. 

Po naročilu.

Obvestila
14. 02. 2020

Skupine jezikovnih vaj se bodo v LS spremenile, in sicer: 

1.) Študentje, ki so v ZS obiskovali jezikovne vaje pri lekt. Christiane Leskovec, bodo v LS imeli jezikovne vaje pri doc. dr. Andreji Retelj, in sicer: 

- v ponedeljek ob 11:20-12:55 v 02 

- v četrtek ob 9:40-11:15 v 05 

2.) Študentje, ki so v ZS obiskovali jezikovne vaje pri lekt. Vandi Vremšak Richter, bodo v LS imeli jezikovne vaje pri lekt. Christiane Leskovec, in sicer: 

- v ponedeljek ob 9:40-11:15 v 1-Rim.

- v torek ob 11:20-12:55 v 06

3.) Študentje, ki so v ZS obiskovali jezikovne vaje pri doc. dr. Tanji Škerlavaj, bodo v LS imeli jezikovne vaje pri doc. dr. Tanji Škerlavaj in lekt. Christiane Leskovec, in sicer: 

- v ponedeljek: Tanja Škerlavaj  ob 11:20-12:55 v 024 

- v torek: Christiane Leskovec ob 18:00-19.35 v 12 fonolab.

 

ODDELEK ZA GERMANISTIKO
Z NEDERLANDISTIKO IN SKANDINAVISTIKO

Naslov:
Aškerčeva 2
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon: +386 (0)1 241 1331
Faks: +386 (0)1 4259 337

Uradne ure:
pon.-pet. 11.00-13.00

Predstojnica oddelka:

izr. prof. dr. Irena Samide

Namestnica predstojnice:

doc. dr. Petra Kramberger

Tajništvo:

Tatjana Györkös

Urednica spletnih strani: 

doc. dr. Andreja Retelj

© 2015 Univerza v Ljubljani - Filozofska fakulteta / Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko

Izdelava spletnih strani: Kreatik.si